Bedrijfsbezoek Buss en presentaties leden

Gepubliceerd op: wo 30 november 2022, 15:17u

Dinsdag 29 november was het jaarlijkse bedrijvenbezoek van de Ondernemersvereniging Zuidhorn met ditmaal een iets andere opzet. De leden waren te gast bij  Buss Ontwerp & Inrichting te Aduard en naast een uitgebreide rondleiding in het bedrijf kreeg een drietal leden de gelegenheid een presentatie te houden.

De avond in het bedrijf van Wim Buss en Ilona Postema en begon met een diner van Best Western Plus Hotel Aduard.

Daarna volgde er een rondleiding. Buss richt zich op het ontwerpen en realiseren van projectinrichtingen en kantoorinrichtingen. In een eigen ontwerpstudio en interieurfabriek worden de mooiste inrichtingen voor kantoren, ontvangstruimtes, overheids- en zorginstellingen en scholen gecreëerd.

Het bedrijf, wat onlangs het 25 jaar bestaan vierde wordt overgenomen en voortgezet door zoons Patrick en Björn. Zij vervolgen de reeds ingeslagen weg om zoveel mogelijk energieneutraal te worden. Dat uit zich niet alleen door het feit dat er 300 zonnepanelen op het dak liggen en ze daardoor van het gas af zijn. Ook bij de aankoop van materialen en productie wordt streng gelet op duurzaamheid, circulaire economie en social return. Inruilmeubilair wordt gereviseerd, hergebruikt door de inpandige Henk Made of bezorgd bij sociale werkplaatsen.

Bedrijfspresentaties
Connie Oldenhuis van Conntact vertelde over haar bedrijf wat zich richt op klantcontacten, beantwoorden van inkomende gesprekken en het voeren van uitgaande gesprekken mbt werving of agendabeheer. De professionele en persoonlijke benadering dragen bij aan groei en omzet van hun klanten.

Reisadviseur Danielle Werner van Approved by Danielle gaf een inspirerende presentatie over haar aanpak om de juiste reis bij klanten te zoeken. Uitgaande van hun wensen en niet omdat ze “hoorden van die en die dat het daar of daar mooi is”. Na een uitvoerig gesprek geeft ze een reisadvies.

Sietse van der Wal van Tbwsonar liet zien wat hij tegenkwam bij zogenaamde Scope 10 & 12 inspecties. Dat zijn inspecties van (zakelijke) zonnepanelen installaties waarbij wordt gecontroleerd of de installatie werkt, veilig is en of deze aangelegd is zoals gedocumenteerd is. Sommige foto’s lieten overduidelijk de gebreken zien.

Bij de borrel aan de bar bij Buss Ontwerp & Inrichting spraken de leden nog uitgebreid na, wisselden in een ontspannen sfeer ervaringen uit.

Klik voor een fotoverslag op deze link

 


nieuwsoverzicht »