Bedrijfsbezoek Koopman Logistics Group

Gepubliceerd op: wo 8 oktober 2014, 14:18u

Dit familiebedrijf, opgericht in 1930 door Siebe Koopman uit Briltil is van eenmansbedrijfje uitgegroeid tot een grote, internationale onderneming. Sinds de overname van het Duitse Möhlmann Automobil-Logistiek bedraagt het aantal medewerkers ruim 900.

Het gezelschap kreeg een drietal presentaties van algemeen directeur Jon Kuiper, Harm (zoon van) Koopman (directeur General Cargo) en Bert van ’t Zand (manager werkplaatsen).

Er werd een goed beeld geschetst van de bedrijfsactiviteiten van de Koopman Logistics Group.
Een onderdeel daarvan is Koopman TransMission, een samenwerkingsverband van zestien zelfstandige transport- en distributiebedrijven in de Benelux.
Vanuit Noordhorn wordt de fijnmazige distributie en collectie verzorgd in een postcodegebied dat globaal de provincies Groningen en Friesland bestrijkt. 
Dit is een activiteit die 24 uur per dag, vrijwel onzichtbaar plaatsvindt in Noordhorn.

Een groot onderdeel is het autotransport. Koopman is de grootste autovervoerder in Nederland en is specialist in directe distributie naar dealers in Noordwest-Europa. Jaarlijks gaat het om zo’n 700.000 auto’s. Noordhorn is hiervan de centrale vestiging.

Daarna volgde een korte rondleiding in het bedrijf. De werkplaats en opslag/distributieruimte werd bekeken. De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje.

» Meer over de Koopman Logistics Group

» Meer foto's


nieuwsoverzicht »