Bestuurswissel Ondernemersvereniging Zuidhorn

Gepubliceerd op: wo 13 februari 2019, 12:49u

Jan Mechielsen na 18 jaar voorzitter af.

Tijdens de jaarvergadering van de Ondernemersvereniging Zuidhorn in Balk droeg Jan Mechielsen het voorzittersstokje over aan Hein Buist.

De heer Mechielsen trad in 2001 toe als lid van de vereniging en werd al snel gekozen tot voorzitter. Hij heeft maar liefst 18 jaar voorzitter mogen zijn. Toen hij aantrad waren er 38 leden, hij vertrekt met een ledenaantal van 61.

Hij zat de vergaderingen op eigen en onvolprezen wijze voor; zonder poespas, open en eerlijk en als een warmhartig persoon. Ook de lengte van zijn speeches werd bijzonder gewaardeerd. Hij zei wat er gezegd moest worden zonder uit te weiden of langdradig te zijn.

Uit handen van Hein Buist ontving hij als eerste het erelidmaatschap van de vereniging.

Tijdens de vergadering stelden Klaas de Vries ( Noordelijk Administratiekantoor ) en Simon Koster ( Regiobank ) zich voor als nieuw lid. Ook Ursula Appolt ( organisatie- en adviesbureau) heeft zich bij de vereniging aangesloten.

Yvonne Elting van Elting Stukadoors en Afbouwbedrijf te Aduard is toegetreden tot het bestuur en heeft het penningmeesterschap overgenomen van Hein Buist.

Gastsprekers waren de heren Geert Drion en Ben van Deel over cultureel ondernemen met als case Jazz te Gast wat zij organiseren.

Bij het organiseren van dit muziekfestival zijn er veel raakvlakken met het “normale” ondernemerschap. Het grootste verschil zijn de financiën; bij een project zoals dit ben je afhankelijk van fondsen. Om die subsidies te krijgen moet je project bijvoorbeeld een aanvulling op het bestaande culturele aanbod. Het gratis toegankelijke festival wordt dit jaar gehouden op 15 juni. Meer over Jazz te Gast


nieuwsoverzicht »