Ondernemers op bezoek bij Suikerunie

Gepubliceerd op: di 28 november 2017, 12:56u

Na een maaltijd bij Best Western Hotel Restaurant Aduard ging het gezelschap richting Hoogkerk. Daar aangekomen kregen de leden na het zien van een bedrijfsfilm een rondleiding door het complex.

Het proces van suikerwinning werd op deze wijze aanschouwelijk gemaakt. Bij de Suikerunie gaat het om grote getallen, zoveel miljoen ton bieten en zoveel miljoen ton suiker. Opvallend was de afwezigheid van personeel. In de Controleruimte, het lab en uiteraard buiten waar de vrachtwagens af en aan reden, was het een drukte van belang maar binnen waren weinig mensen aanwezig.
Het proces is dermate geautomatiseerd dat dat ook niet meer nodig is.

Cor Mechielsen, ( zoon van voorzitter Jan Mechielsen die al ruim 50 jaar zaken doet met Suikerunie ) liet trots hun shovels zien die aan het werk waren bij het lossen van de bieten.

Loonbedrijf Mechielsen is niet alleen op het complex werkzaam maar laad ook wagens en lost schepen voor de Suikerunie.

Jenze Kingma van Best Western Hotel Restaurant Aduard heeft vaak gasten die werkzaam zijn voor de Suikerunie. Aan de bar vertellen zij hem dan allerlei inns en outs. Nu kon hij met eigen ogen hun werkplek aanschouwen.


nieuwsoverzicht »